Lux beeldmerk1

Cefaly en veiligheid

Cefaly en veiligheid

Soms wordt de vraag gesteld of de Cefaly wel veilig is en of je niks kunt overhouden aan de elektrische stimulatie op je hoofd.

Om te beginnen loopt er geen stroom door het hoofd. De Cefaly prikkelt slechts de zenuwen in de huid op het voorhoofd en via normale zenuwgeleiding worden deze signalen naar de hersenen gevoerd.

Over de veiligheid: de Cefaly is afgeleid van de IN-wendige neurostimulator waarmee wereldwijd al meer dan 15 jaar ervaring is opgebouwd. Afgezien complicaties van de operatie, zijn er in al die jaren geen bijwerkingen van enige betekenis gerapporteerd. Omdat de Cefaly UIT-wendig is, zijn de operatie-complicaties gelukkig ook niet van toepassing.

Ten aanzien van de veiligheid van UIT-wendige neurostimulatie zijn er twee wetenschappelijke studies te vermelden. De een betreft neurostimulatie bij de behandeling van epilepsie , de andere betreft de voordracht op het International Headache Congress in juni 2013 over een follow-up study met de Cefaly, waarin 2.313 patiënten zijn gevolgd. Beide studies tonen geen bijwerkingen van enige betekenis. De lichte en weinig voorkomende bijwerkingen zijn reversibel, dwz dat ze verdwijnen als men de behandeling staakt. Wilt u de publicaties ontvangen? Stuur een mail naar info@luxmedical.nl

We mogen concluderen dat Cefaly een veilige behandelmethode is. De bijwerkingen zijn weinig frequent en licht en vallen in het niet in vergelijking met de bijwerkingen van gangbare anti-migraine en -hoofdpijn medicatie.