Lux beeldmerk1

logo cefaly2 color

  • Start
  • Cefaly Klantenervaringen

Cefaly Klantenervaringen

Mevrouw B, Voorthuizen

goedemiddag,

helemaal geweldig, wat ben ik hier blij mee. Ik word/ ben een ambassadeur. geen migraine meer tijdens mijn menstruatie, na 30 jaar onhoudbare pijn. kan haast nog niet geloven dat ik geen migraine patiënt meer ben.

1 keer te laat begonnen, dus wel migraine gekregen. 6 keer de cefaly die dag en nacht gebruikt. Na 1 dag kon ik een medicatie innemen, en had ik geen migraine meer.

dit in tegenstelling tot regelmatig eerst 3 dagen links en daarna 3 dagen rechts, waarbij ik dag en nacht niet kon slapen/denken/praten van de pijn.

dus ja, ik hou de cefaly!

hartelijke groet,

Mevrouw L, Rumst (B)

Hallo,

ik ga de Cefaly houden. Ik heb sedert ik ermee begonnen ben zeker verbetering. Nu is het zo dat ik in het verleden nog goede periodes heb gehad en dat dit nu misschien terug het geval is maar ik denk echt dat de Cefaly zijn werk gedaan heeft. Ik durf dus het risico niet nemen om hem terug te sturen

Ik hoop ook dat de werking niet gaat afnemen met de tijd. Soms heb je nog in het begin beterschap met iets en is daarna de werking minder. Zo heb ik bv in het begin met acupunctuur beterschap gehad maar na een tijd was dat effect weg.

Dus ik hoop héél erg dat het zijn werk gaat blijven doen.

Ik heb nu maandag een afspraak met een neurochirurg en ik ga hem ook over mijn gebruik van de Cefaly en het positieve resultaat vertellen.

Vriendelijke groeten,

Mevrouw M, Breda

Beste ,

Ik ben heel tevreden over de Cefaly en wil deze graag houden. Hij gaf de eerste periode verlichting tijdens migraine aanvallen en nu heb ik al 2 weken geen aanval meer gehad. En ik kan je vertellen dat ik het afgelopen jaar wekelijks een aanval kreeg.

Dus ik ben heel blij.

Met vriendelijke groeten,

Mevrouw W, Rotterdam

In januari kwam ik op de website terecht van STX-Med. Daar zag ik een futuristisch apparaatje dat me aan een aflevering van StarTrek deed denken. Aangezien ik van de pijn niet meer wist hoe of wat had ik het punt bereikt om alles een kans te geven wat op mijn pad kwam. Om ook niet helemaal in het diepe te springen en vanwege de kosten verzocht ik eerst om de wetenschappelijke onderbouwing van neurostimulatie via de Cefaly bij migraine en spanningshoofdpijn. Daaruit maakte ik op dat 38% van de patiënten die behandeld zijn met de Cefaly, minder klachten hebben. Effecten waren na 3 maanden geconstateerd. Om die reden vond ik de huurperiode te kort. Die is namelijk 40 dagen. De huurperiode kan verlengd worden zonder meteen tot volledige betaling over te gaan. Dit vind ik een gemiste kans. Mijn advies aan STX-Med is om de huurperiode gelijk te stellen aan de periode uit het wetenschappelijk onderzoek. Want, dan kun je als patiënt pas goed beoordelen of de Cefaly voor jou werkt.

In de eerste maand had ik er bijna spijt van dat ik aan het Cefaly avontuur was begonnen. Mijn hoofdpijnen werden geen graad minder. Om mezelf te motiveren las ik de wetenschappelijke studie nog eens. Het hielp mij ook dat de Cefaly helpdesk advies geeft over het gebruik. De doorslag gaf dat mijn neurologe bekend is met het principe van neurostimulatie. Zij gaf aan dat het ook op de pijnpoli van het Sint Franciscusgasthuis in Rotterdam (waar zij dus werkt) gebruikt wordt. Ze zei ook dat er wat haar betreft nog veel meer onderzoek nodig was voordat zij persoonlijk in staat zou kunnen zijn om patiënten over het gebruik goed te adviseren. Ik gebruik zelf op haar advies medicijnen die ervoor zorgen dat je vaten ontspannen. De medicijnen heten Candesartan. In de eerste 4 weken dat ik die medicijnen gebruikte, hielpen ze ook niet.

Samen met de helpdesk van Cefaly heb ik doorgenomen welke programma's ik had gebruikt in de eerste 4 weken en hoe ik ze had gebruikt. Op basis daarvan kreeg ik het advies 1 programma voorlopig niet te gebruiken en de tijdstippen van de andere 2 programma's te wijzigen. Vanaf dat moment begon er langzaam maar zeker iets te veranderen. Tegelijkertijd werd de Candesartan verhoogd. Vanaf dat moment merk ik een substantiële afname van mijn pijnklachten. In de afgelopen 4 weken heb ik zelfs geen enkele hoofdpijnaanval gehad. Wel wat spanningshoofdpijn, die weer snel behapbaar wordt na een behandeling met de Cefaly.

Voor mij werkt dus de combinatie van Candasertan (8mg) en de Cefaly. Ik functioneer weer als mezelf. Die mevrouw die altijd hoofdpijn heeft die ken ik niet meer. :-) Ik gun iedere lezer hier een goede remedie. Veel succes op jouw zoektocht naar datgene dat voor jou werkt.

Mevrouw  B., Nijmegen

Beste Cefaly,

Ik gebruik de Cefaly sinds september 2012. Voorheen had ik 3 maal per maand migraine in aanvallen  van 2 à 3 dagen waarbij ik stevige medicatie nodig had in de vorm van neusspray. In de loop van het  afgelopen half jaar is de frequentie van aanvallen afgenomen, de duur van de aanvallen is korter en ik heb de laatste 3 maanden geen spray meer gebruikt maar alleen Ibuprofen. In het begin hielp dit niet zo, de pijn werd er niet veel minder door. De laatste tijd merk ik dat de Cefaly direct de pijn verminderd.

Met vriendelijke groeten,

Mevrouw A., Aalsmeer

Geacht Cefaly Team,

Door een advertentie in een krant ben ik de Cefaly gaan gebruiken.

Ik heb zeer regelmatig hoofdpijn (iedere week) en gebruikte hier veel medicatie voor, de medicatie hield mijn hoofdpijn in stand.

De medicatie ben ik gaan afbouwen, nu gestopt. Maar de hoofdpijn is nog iedere week aanwezig.

Door het gebruik van de Cefaly kan ik de hoofdpijn redelijk in bedwang houden, maar de hoofdpijn is niet over.

Als ik de Cefaly gebruik heb ik het gevoel dat mijn hoofd zich kan ontspannen. En dit voelt dan goed.

Vriendelijke groeten .

Mevrouw V., Eindhoven

Geacht Cefaly  service team,

Hoofdpijn geschiedenis:

Sinds ruim 7 jaar heb ik zgn spanningshoofdpijn, na vele onderzoeken werd de diagnose gesteld. Ook veel behandeling ondergaan ook in het alternatieve circuit , zoals oa acupunctuur, massages, muziektherapie, mindfulness training, bij een neuroloog, gespecialiseerd in de behandeling van hoofdpijn, waar vooral verschillende medicamenteuze behandelingen hebben plaats gevonden.

Zonder met gewenst effect. Al geruime tijd gebruik ik tot nu toe dagelijks 1x 10 mg amytreplyline wat een zeer gering positief effect op de hoofdpijn heeft.

Daarom was ik bijzonder verrast toen ik  op internet De Cefaly vond.

Vol goede moed ben ik daarom begonnen met het gebruik van de Cefaly in januari 2013. Prettig dat je de Cefaly voor een periode zou kunnen huren.

Ondanks een dagelijks intensief gebruik van de Cefaly bemerkte ik nog weinig resultaat. Wel gaf de Cefaly enige verlichting in de avond tijdens het gebruik. Gebeld met de Cefaly Service desk. Men stelde mij een aantal vragen, waarna men suggereerde om ook de occipitale band te gaan gebruiken omdat mijn hoofdpijn mogelijk meer van cervicale oorsprong zou kunnen zijn.

De week daarop had ik inmiddels deze band ontvangen en ben deze 2x 40 minuten per dag gaan gebruiken. Na 3 weken bemerkte ik dat mijn hoofdpijn milder werd. Omdat dit voor mij hoopgevend was heb ik besloten de Cefaly met de band aan te schaffen. Ondertussen zijn we 3 weken verder en ik bemerk dat de hoofdpijn dragelijker wordt.

De stap om de medicatie te gaan afbouwen durf ik op dit moment nog niet aan , maar indien het herstel zich verder voortzet ben ik dat zeker van plan.

Vriendelijke groet,

Mevr van D., Capelle a/d IJssel

Geacht Cefaly Team,

Ik ben inmiddels meer dan drie maanden een Cefaly gebruiker én fan .

Na jaren tobben eindelijk iets wat me verlichting geeft zonder dat ik me vol moet stoppen met chemische middelen. Waarom weten niet meer mensen dit? Ik zou het van de daken willen roepen!

Normaal ben ik 3 tot 5 dagen onderweg met een migraine aanval. Nu heeft het zich beperkt tot 24 uur…maar zonder medicatie! En ik heb alle hoop weer voor de toekomst.

Ik was inmiddels afhankelijk geworden van de Imigran en ik had het idee dat ik in een vicieuze cirkel was beland. De Cefaly heeft mij uit die cirkel gehaald en ik gebruik inmiddels niet meer dan een paracetamol op z’n tijd.

Menig vakantie is door een migraine aanval beïnvloed om nog maar niet te spreken over het gewoonlijk dagelijks leven. Binnenkort ga ik op vakantie met de Cefaly in mijn handtas en dat geeft mij het vertrouwen dat ik daar gewoon mijn voorgenomen programma kan volgen.

Met vriendelijke groet

Mevrouw S., Delfgauw

Geacht Cefaly Service Team,

Ik gebruik nu ongeveer 2 maanden de Cefaly.

Mijn moeder zag een advertentie in de krant en attendeerde mij op de Cefaly.

Ik stond er een beetje sceptisch tegenover ,want heb al zoveel tegen de migraine geprobeerd! Oa. BSR (body stress release),wat normaliter toch ook zou moeten helpen. Maar bij mij tegen migraine geen succes.

Dus de Cefaly: niet geschoten altijd mis.

In het begin was het behoorlijk wennen. Maar gewoon volhouden.

Ik vond het erg prettig dat ik diverse malen in contact stond via mail/telefoon met het Cefaly Service Team. Ik vond het namelijk best een beetje eng.

Maar ik merkte na een paar weken toch echt veranderingen in het hoofdpijnpatroon.

Nu heb ik beduidend minder hoofdpijn dan voorheen. En als ik het heb helpt soms ook een "gewone" pijnstiller.

Ik heb hem dus onlangs aangeschaft! En ben tevreden!

Ook over de service en bereidwilligheid wat betreft de advisering.

Groetjes

Mevrouw A., Nieuwland

Geacht Cefaly Team,

Iemand attendeerde mij over de Cefaly in een stukje in de krant. Mijn interesse was gewekt en heb ik het nagelezen op internet.

Al jaren heb ik migraine en ik had aanvallen van soms 3 a 4 keer in de week, ik slik elke dag béta-blokkers en heb medicijnen als een aanval begint.

Tegenwoordig, dankzij de Cefaly, zijn de aanvallen verminderd naar gemiddeld 4 keer in de maand, een hele verbetering voor mij dus.

De Cefaly is heel gemakkelijk in gebruik en wat ook fijn is dat je door kan gaan met je dagelijkse bezigheden, als ik er 20 min. ervoor had moeten gaan liggen had ik het niet gebruikt waarschijnlijk.

De "pijn" van de Cefaly is erg prettig, zeker als je de migraine al aan voelt komen.

Met vriendelijke groet,

De heer vd Z., Barendrecht

Geachte Cefaly Service Team,

Ik heb al jaren last van chronische hoofdpijn/migraine. Toen ik door een kennis werd gewezen op een artikel van de Cefaly, werd ik nieuwsgierig en wilde ik het uitproberen.

In het begin deed de Cefaly veel pijn , maar hoe vaker ik het gebruikte, hoe beter ik het kon verdragen. Nu kan ik de 20 minuten volhouden. Na een paar weken merkte ik dat de hoofdpijn/migraine wat milder werd en hoef ik minder medicijnen te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw de G., Fijnaart

Beste lezer,

Voordat ik cefaly gebruikte had ik wel 2 keer in de maand migraine. Hiervoor nam ik dan pijnstillers.

Toen stond de cefaly vermeld in de krant. Omdat ik al vele behandelingen en medicijnen heb geprobeerd en niets werkte, was dit het proberen waard. Hiervoor heb ik verschillende onderzoeken gehad, een groot aantal medicijnen en aanvals tabletten en acupunctuur. Afgelopen 2 maanden heb ik geen migraine gehad met de cefaly, met uitzondering van afgelopen twee weken.

Ik gebruik cefaly als ik een heftige migraine aanval heb. Hiervoor hoef ik niet eens het gehele programma te gebruiken om resultaat te hebben. Als ik met migraine opsta, heb ik vaak niet meer de tijd om de cefaly te gebruiken. Dan gebruik in nog wel pijnstillers, maar dan ‘s avonds gebruik ik de cefaly alsnog.

Met vriendelijke groet,

De heer B., Breukelen

Geachte heer, mevrouw,

Sinds de basisschool heb ik last van Migraine. Eerst waren de aanvallen nog redelijk van doen en ook niet eens zo vaak. Ik denk gemiddeld een aanval in het half jaar, maar als kleine jongen schrok ik daar wel van. Vooral de eerste aanval zo'n verschrikkelijke pijn in het hoofd we dachten allemaal dat er nog wat anders aan de hand zou kunnen zijn. Maar gelukkig was het alleen migraine (alleen migraine) wat een nachtmerrie als je deze aandoening hebt. Ik werd ouder en ouder ik ging naar de middelbare school de aanvallen werden steeds heftiger en en kwamen steeds vaker terug. Af en toe lag ik gewoon een paar dagen in bed van de pijn. Het werd erger en erger. Je denkt actie ondernemen en langs de huisarts om te kijken wat we er aan kunnen laten doen. Eerst begonnen we met wat pijnstillers als de aanval op kwam zetten maar dit werkte totaal niet. We hebben in overleg alle beschikbare middelen geprobeerd om de aanval te kunnen onderdrukken. Maar nauwelijks resultaat, je moest nog steeds gestrekt gaan, gordijnen dicht en afwachten maar hoelang de aanval zou duren.Toen zijn we maar dagelijks medicijnen gaan slikken om te proberen dat we helemaal geen aanvallen meer zouden krijgen maar tevergeefs. De aanvallen kwamen maar terug, de dosering opvoeren maar eigenlijk geen resultaat. Ik heb echt van alles geprobeerd om de aanvallen minder heftig te laten verlopen. Toen ben ik maar acupunctuur gaan doen om de aanvallen te verminderen maar ook geen resultaat. Weer maar eens naar de huisarts om te vragen voor een ander middel. Kreeg je allemaal bloedverdunners mee om je hard minder snel te laten pompen nul resultaat. Voorlichtingen bijgewoond van migraine avonden onder begeleiding van verschillende artsen. Afspraak gemaakt om naar een hoofdpijn kliniek te gaan.

Op een dag verschijn de hoofdpijn krant binnen bij mijn moeder. Die vertelde dat er een apparaat was voor migraine, ik zei Mam dit zal ook wel weer niks zijn. Ik had me er al bij neer gelegd dat ik mijn leven zou moeten slijten met migraine.Ze vertelde probeer het apparaat (Cefaly) nou gewoon eens. Misschien dat dit wel zal gaan werken. Oke apparaat besteld voor 40 dagen op proef. Ik elke dag de Cefaly gebruiken het gaf me een heel relax gevoel alles begon te tintelen in mijn hoofd en ook werd het verdoofd. Gelukkig ik kreeg een aanval, de juiste manier om de Cefaly te testen.

Cefaly op mijn hoofd gezet ik wist niet wat me over kwam. Drie keer stand twee gebruikt en de aanval was verdwenen, nog wel een lichte hoofdpijn maar geen gebonk meer. Ik kon gewoon blijven functioneren. Ongelooflijk dacht ik bij mezelf. Later in de maand weer een aanval gehad en ja hoor weer met drie sessies ervan af. Toen wist ik het dit apparaat werkt bij mij.

Ik heb de Cefaly nu meerdere maanden in mijn bezit, ik heb alleen in de eerste maanden twee aanvallen gehad ik ben nu 2.5 maand aanval vrij. Vroeger gemiddeld elke maand wel een aanval. Probeer nou ook de Cefaly niet meer dagelijks te gebruiken.

Ik ben zo positief over de Cefaly dat ik al verschillende mensen in contact heb gebracht met jullie apparaat. Als jullie nog iets willen weten of ik kan iets beteken voor jullie, je kan me altijd contacten.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw B., Tilburg

Beste,

Ik heb al meer dan 40 jaar last van migraine, de aanvallen duren 3 tot 4 dgn. Immigran is voor mij een wondermiddel, hierdoor kan ik redelijk normaal functioneren. ( thuis en op mijn werk) Een collega ook met migraine vertelde me over cefaly en hoe het werkt. Ik ben het gaan gebruiken naast de imigran die ik nog niet helemaal kan missen. Ik ben zeer tevreden kan een aanval uitstellen en ze zijn minder heftig. Om de week heb ik een aanval dat is best veel. Ik gebruik cefaly elke dag en gebruik minder imigran, ben dus zeer tevreden.

Groetjes,